Tauko on ohitse ja treeniäkin ehdittiin kolmissa treeneissäkin piipahtaa. Ohjaajan kunto näytti olevan jossain tosi syvässä kaivossa. Ensimmäiset treenit vielä sujui kohtalaisesti, vaikka muuten oli vähän ohjaajan ohjaukset hukassa ja koira liian tiukasti kuulolla, mutta seuravaat sujui muutoin paremmin paitsi, että ohjaaja alkoi uppoamaan "suohon". Hallin pohja pehmeni ja ajoittain joutui tilanteisiin, että kääntyminen ei onnistunutkaan ihan helposti, kun on uponnut jo lähes nilkkoja myöten pehmeeseen.

Kisat kuitenkin pitää aloittaa ja hakea sitä tuntumaa, sillä  tuplanollaa huutaa SM-kisalippu Oonalla ja Pepsin kohdalla on se viimeinen nolla kakkosista hakusissa.

Kisailmot on nyt menneet eilisen Joensuun lisäksi SU/MA Helsinkiin, Mikkeliin ja Imatralle :) Eli tänä ja ensi viikonloppuna kisataan.

Pitkäperjantai Joensuussa on hyvinkin perinteinen tapa jo viettää pääsiäistä, eikä meillä sitä kyllä muutoin vietetäänkään.  Lähtö oli yhdeksän aikaa, mikä oli hyvin inhimillinen aika :) Kotiin tultiin puoli yhdentoista jälkeen.

Jehu jäi kotia vahtimaan ja kiitos Titille huolenpidosta! Jehu oli illalla veitikan näköinen, kun nyt hän tietää semmoisen ison hallin, missä on paljon agilityesteitä. Oli käynyt vähän kuuntelemassa oppia ja vähän saanut käydäkin esteillä. Naapurin tädillä kun on salainen agilitypaikka ;) Ja niiku mie meinasin sille tokoa opettaa, otetiin aamulla seuraamista, ja nyt sitten on päässyt taas agilityn makuun... pitää taas odottaa 2-3 vuotta että innostuu tokosta ;-)

No mutta Joensuussahan sitten kisattiin. Lumiräntää tuli kiitettävästi siellä - kotona ei :D Maneesin piha oli onneksi jäässä, sillä sanompa että vaikka nyt oltiin likaisia, niin tää ei olisi ollut mitään siihen lilluun verrattuna.

Pepsi kisasi ensin. Tuoma Pajarin radat oli kivoja ja tekniikkaakin vaadittiin. (Miusta kyllä kaikki oli kivoja, johtui varmaan siitä, että oli ihanaa päästä kisamaan :D)  Ekalla radalla Santtu sortui pieneen kikkailuun ja Pepsihän teki työtä käskettyä ja kielto.. Vielä kun Pepsi muutenkin hakeutuu mielellään vasemmalle, niin tämä vielä korosti sitä. Tästä kohdasta olisi toki selvinnyt perinteisilläkin. Puomin alastulosta kuitenkin vitonen lisäksi, kun Santtu vähän työnsi Pepsin pois, oli liiiian lähellä.

Toisella radalla Santtu meinasi törmätä A;han ja siitä Pepsikin hämmentyi ja loikkasi A:lta liian ylhäältä. Rata oli muuten tosi hienoa menoa, mutta sitten se puomi siellä lopussa, Pepsi loikkasi reilusti, kielto seuraavalta hypyltä, huono korjaus ja rima, tulos 20, mutta moraalinen 10 :)

Olisi ehkä pitänyt enemmän keskittyä vaan avaan kisakausi, ottaa kontaktit tarkasti eikä miettiä sitä kolmosiin nousua ;) Helppoa sanoa. Radat olivat hyviä, joten ei muutoin syytä harmitukseen. Kontaktit kontakti.

Oonalle vaihtui tuomariksi Lahikainen ja eka rataan tutustuttuani mietin, minkä ihmeen jipon olen jättänyt huomioimatta. Tutustuinko rataan oikein? Radassa ei ollut niinkuin mitään?! Taisin niin onnellinen olla päästessäni kisaamaan, ettei mikään estänyt sitä. Eikä se pöllömpi rata ollutkaan. Yksi riman pudotus, muuten ohjauskin aika hyvä. Eikä ollut mitään jippoa :)

Toinen rata tuli vähän yllätyksellisesti, kun tultiin lämmittelemästä jouduin suoraan rataantutustumiseen, muut tutustui jo kovaa vauhtia. Sain radasta jotenkin kiinni - en ollut ennen lähtöä katsonut sitä kunnolla ?!? - ja vielä lähtöviivallakin piti sitä käydä läpi. Oona odotti lähdössä, eikä varastanut kuten ekalla, tiukkaa OONA! - käskytystä ja hieno puomin kontakti ja maalissa nolla. :D :D Juippi kiilasi palkinnoille vielä meidän nenän edestä. Neljäs sija ok.

Hyvä aloitus kaudelle ja tosiaan kiva huomata, ettei tässä nyt olla kovin syvälle upottu tauon aikana. Päinvastoin, tällä fiiliksellä olisi kiva kisata pidempään. Pitää muistaa, että taukojen merkitys on suuri, molemmille :) Huomenna purinalle ja maanantaina näyttelyyn Välkyn kanssa ja Pepsi menee Santun kanssa purinalle agiloimaan :) Tästä se alkaa!!