Jostainhan se tokon koe kausi on korkattava. Ilmoitin Oonan Imatran Kennelkerhon kokeisiin, kun Savonlinnan koe jouduttiin jättämään väliin, koska koe peruttiin. Jehun ja Santun ilmoitin Mikkeliin agilitykisoihin kahdelle radalle.

Samaan aikaan oli lähtö. Koirat vähän ihmeissään, ja Oonahan oli mondeon kyydissä, vaikka Santtu oli sillä lähdössä. Yleensähän lähdetään yhdessä ja tietty mondeolla.

Koepaikalle mentiin Oonan kanssa juuri puoli tuntia ennen kokeen alkua, tai siis aikataulua. Loppujen lopuksi odotettiin sitten vähän yli tunti. Aurinko paistoi ja Oonalla oli kuuma ja alkoi sitten riekkuakin. Valitettavasti tämä ei tuo särmää suoritukseen.

Paikallamakuusta kuitenkin 9. Ei ottanut enää kontaktia, kun odotus meni pitkäksi, mutta meni kuitenkin maahan ja sama istuessa, jäi vähän vajaaksi ja nousi hitaasti. Itse paikalla olo oli ollut tarkkaavainen ja rauhallinen - korvat ihan pystyssä kun tulin piilosta ;)

Yksilöliikkeet tehtiin toisena, ehdin siis palkkaamaan paikallamakuusta ja leikkimään. Kontakti valitettavasti puuttui - lähes joka liikkeestä. Seuraaminen on tosi kamalaa, ja yllätyin kun saimme 7.

Istuminen seuraamisen yhteydessä meni loistavasti, täysi 10. Seuraaminen oli hyvää tässä, todella hyvä kontakti, eikä tullut huomautusta hitaasta istumisestakaan ;)

Luoksetulo 5, viikon verran harjoiteltiin seisomista, kun ei meinannut pysähtyä, pysähtyi kivasti, mutta jäi seisomaan myös maahanmenon. Toisella käskyllä kävi istumaan =o/.

Ruutu meni nollille, lähti niin rauhallisesti lönköttelemään, ettei jaksanut perille asti. Ehti käydä mielessä, että se ponkaisee sinne puomille, joka oli kehän suuntaisesti, ei sentään sellaisia ajatuksia ;)

Hyppynouto 8, mietti vähän ottoa ja hipaisi takaisin tullessa.

Metallinouto 9, Tommi ei jaksanut enää mainita kantotyylistä (kiinni laipasta) koska ei se näköjään mitään auta ;) 3/4 vuotta takana, ja yhä tuo tyyli.. Ehkei se ole oppimisesta kiinni, mutta kun keskittyy nyt vähän muuhun.

Tunnari 9, pyöritti tullessa kapulaa taas suussa ja perusasento vino.

Kauko-ohjaus 9, ei juuri liikkunut, istumiset saisivat olla puhtaampia ja muutenkin reippaammat vaihdot. (maahan - istu - seiso - maahan - istu - maahan)

Kokonaisvaikutus 8,5, yhteistyö ok. Koiraan sitä poweria olisi tarvinnut, sillä olisi parantunut perusasennot, seuraaminen ja paljon muutakin. Kontaktihan sieltä puuttui.  Miellyttävä käskytyskieli ja hillitty käytös.

230,5 pistettä II tulos ja 2. sija

Santun ja Jehun Mikkelin reissulta tulijaisina 2 x yliaikaiset vitoset. Ekalta radalta hypyltä kielto, toiselta kielto kepeiltä. Tulkoset 6,10 ja 12,76. Olisi kuulemma tarvinnut vähän ratasuunnittelussa apua, ja kyllähän nuo väännöt mietitytti, kun piirrosta katsoi ;) Ehkä hyväkin, ettei tarvinnut takaleikkauksilla niitä vääntää, enkä kyllä oikein vielä keksinyt muutakaan vaihtoehtoa itselleni.

Ensi viikolla sitten valssataan Kotkassa lauantaina ja sunnuntain Varkaudessa. - ja arjen tässä välissä lomailen - siis kentälle mars! :)