ja on jo marraskuu...

Aika menee siivillä. Suurin syy blogin hiljaisuuteen lie suuri harmitus, joka seurasi Kouvolan kisoja viikkoa myöhemmin agin piirinmestaruudessa. Päivä oli hieno, onnistumisia tuli monta, mutta yhtä onnistumista jäi myöskin yksilö-piirinmestaruusmitali vaille..

12.09. Piirinmestaruuskisat: Santtu oli Nokialla tuomari hommissa ja ilmoitin Oonan sekä Pepsin Kotkan kisoihin. Ensin oli agilityrata, josta kävin Oonan kanssa vääntämässä kivan nollan ja Pepsin kanssa kivan hyllyn mega kontaktiloikilla =D Oonan kanssa tultiin kolmenneksi. Hyppyradalla oli pari pahaa kohtaa, jotka aluksi vaikuttivat ei niin "käteen sopivilta" mutta niihinkin ratkaisu löytyi. Pepsin kanssa menin ensiksi ja selvittiin maaliin puhtaasti =)

Tiesin siis selviäväni radasta nopean koiran kanssa, joten Oonan kanssakaan ei olisi pitänyt olla mitään ongelmaa. Ja sen yhden kohdan kun epäröin, ehdinkö törmäämättä koiraan (vaikka olin ehtinyt Pepsin kanssa!) oja dotinkin, että koira tulee ensin putkesta ja leikkasin takana ja Oona kääntyi väärään suuntaan ja sujahti takaisin putkeen! Eikä siinä lopussakaan sitten ollut mitään :/  Siinä meni mitali ja siinä meni yhteistulos... Loppujen lopuksi siinä meni se kirkkain mitali ja sm-kisapääsylippu :(  Noh, olenko minä koskaan malttanut silloin kuin olisi pitänyt. Ehkäpä pitäisi sekin vaan opetella... Pepsin kanssa oltiin neljänsiä sitten tällä hyppyradalla :)

Joukkueradalla pääsi viilettämään konkarit ihan täysillä, se oli ihana rata mennä. Vaikka päivä alkoikin jo painamaan, niin ohjaajaa kuin koiraa, niin oli mahtavaa vähän nauttia kesken radan siitä, miten Oona innokkaasti irtosi putkeen ja teki aika makeet juoksukontaktit A:lla, eikä puomikaan ollut pöllömpi :) Joukkueelle tuli tulokseksi vitonen, yhdestä kontakti ylityksestä ja saatiin HOPEAA; Woitto, Oona, Onni, Warma :) JEE! Vieläkö ensi vuonna saadaan vanhukset kasaan, vai onko jo nuorten vuoro. Vanhuksille helpotuksena kotikisat ;)

Viikkoa myöhemmin 19.09. TOKOiltiin Haukkulaaksossa. Jos olin mielenhäiriössä ilmoittanut Oonan näyttelyyn, niin tämä sama jatkui myös tokon suhteen. Voisiko tästä syyttää hormooneja ;)

Oona oli EVL:n ainoa koira ja ajattelin, että otan sen VOI-luokan palkintojen aikana verryttelemään, mutta EVL otettiinkin sitten heti kohta perään ja tuli sitten vähän yllättäen. Oona oli varmaan tunnin verran jo odotellut lämmittelyä. Melko kylmiltään sitten kehään ja Oona oli vähän "pihalla" sekä nukuksissa ja paikallaolot oli hohhoijaa meiningillä. Muuten saatiin liikkeet kaivettua muistista, mutta ohjatussa oikea oli paras - ei se vasen, mikä olisi pitänyt hakea ja kaukoista vitonen tipahti kun ennakoi perusasentoon nousun. Pisteitä 173, kaukojen vitosella olisi tuloksen puolelle kääntynyt. Pisterivi 7 7 7 5 6,5 7 0 7 9 0, sen ainoan ysin mummo vetäisi sitten tunnarista, joka oli ihan hukassa viikkoa aiemmin. Todennäköisesti kaikki kapulat sitten vähän haisivat minulle, tarkkanenäiselle koiralle...

Pepsi tokoili vielä AVO.ssa kun sitten hannasin ja vaihdoin pois voittajasta. Kesän aikana ei saatu oikein liikkeitä treenattua ja TK2 tuntui hyvältä ajatukselta. Eihän se ihan mennyt niinkuin toivoin, edes helpommilla liikkeillä. Pisterivi 8 8 0 7 9 7 9 9 8 146 pistettä ja 2. palkinto, jolla irtosi 3. sija. Liikkeestä maahanmenon istui, eikä se seuraaminen ollut sen tiiviimpää kuin ennenkään kokeessa * nyyh* Tuomarina molemmille Anne Nokelainen.

Pepsin kanssa kokeiltiin sitten 26.9. Imatralla AVOa uudelleen. 121,5 pistettä, nyt jähmettyi kaukoissa, eikä se muutenkaan ollut ihan skarppina. Pisterivi 8 6 8 6,5 5 8,5 0 7,5 8, tuomarina Taru Torpström.

9.10. oli LAU:n omat agikisat kolmosille, mutta koska Santtu päätyi tekemään lattiaremonttia kotona, ilmoittauduin Pepsin kanssa Pieksämäelle TOKOon. Ja jotta äippä treenaisi kunnolla kevättä varten, menin ja testasin kisanomaisesti VOI luokan! Noh, jos jotain hyvää etsitään, niin ainakin saatiin enemmän pisteitä kuin kahdesta edellisestä AVO-kokeesta ;) Mutta ei riittävästi tulokseen...

Kotoa lähtiessä nagigaattori ilmoitti, että ollaan myöhässä... Ilmoittautuminen 30 minsaa aikaisemmin ja tästä oltiin 20 minsaa myöhässä :/ Pääsimme sentään osallistumaan, vaikka meitä odoteltiinkin. Koepaikalle kannattaa oikeasti mennä ajoissa ja katsoa oikeasti kuinka paljon menee matkaan aikaa!!

Paikkamakuu sujui Pepsin kanssa loistavasti, meni hienosti ekasta maahan ja makasi kuulemma paikallaan hyvin, oli vaihtanut lonkka-asentoon mutta pysyi siinä ja nousi ensimmäisellä sivulle istumaan. Siitä 10 :) mutta sitten omalla vuorolla, oltiin toisena koirakkona kehässä, koira ihmetteli ja vähän huuhaili omiaan. Pisterivi 5 8 7 0 7 8,5 0 0 7 = 150 pojoa. Seuraaminen oli mukana kulkemista edes jossain mielessä. Istuminen hidas, luoksetulon seisominen niiiiiin hidas ja pitkä, maahanmeno edes sinne päin. Ruutu löytyi kolmannella vai neljännellä ja mennessä piti kovasti katsoa taakse ja sivulle muita kehässä olijoita ( tuomaria, liikkuria) Taisi vielä olla, että kun ruutuun pääsi, niin ei tullut edes ekasta kutsusta. Hyppynoudossa joku kommentoi kehän laidalta, kun Pepsi oli menossa kapulalle, jota Pepsi sitten katsoi, että tuutko hakee, vai saanko tän viedä, metallia vähän karsasti ja teki hitaasti, mutta en tainnut antaa toista käskyä. Tunnari... hmmm... no tuodaan vaikka tää ja kauko-ohjauksessa innostui tekemään omiaan nollaksi, mutta ainakin se teki siellä jotain. ;) Mutta avoimeen ei ole enää asiaa ;)

LAU:n seuranmestaruuskisat meni sitten meidän poppoolta ohi suun, kun Santtu oli Joensuussa kouluttamassa ja minä olin ke-pe saikulla, joten en viittinyt sitten lähteä mitään riskeeraamaan, vaikkei tuon Välkyn kanssa olisi niiiiin paljon tarvinnut juostakaan kuin Oonan ja Pepsin. Välkyn tämän vuoden tavoitteista mikään ei ole päässyt toteutumaan, kun se ei ole päässyt mihinkään :/

25.10. oli epikset, johon mie menin sitten töihin joulukuun vuoroa tekemään ja Santtu sitten kisasi Välkyn kanssa möllit ja Pepsin kanssa kilpailevat. Molempien koirien kanssa veti puhtaat radat, Välkyn kanssa oli 6. ja Pepsin kanssa 2. =D

31.10. oli LAU:n hallissa TOKO kokeet ekaa kertaa ja itse missasin nämä kokeet olemalla paikalla aamusta iltaan vastaavana koetoimistijana. Katsotaan onko minusta osallitujaksi seuraaviin, mutta ehkä sitten jo sitä seuraaviin ;)

Loman kunniaksi heräsin yhtenä aamuna vähän aiemmin ja vein nuoret pojat viralliseen silmätarkastukseen. Pepsi että Välkky saivat molemmat puhtaat paperit. =) Välkky oli todella hienosti tarkastuksessa, jopa hienommin kuin Pepsi. Kiitokset vielä leikki eläinlääkäreille Titille ja Tiinalle treenistä ;)

Loppu vuodelle ei ole enää kuin parit agilitykisat tiedossa Santtu puikoissa ja toko treeniä minkä ehtii.  Ensi vuoden kisakalenteri lienee starttaa helmi-maaliskuussa. Toivottavasti :)