Välkyn perjantain 10 vko paino oli tasan 7 kg. Välkky on löytänyt itselleen mukavia paikkoja salaojakaivojen lisäksi, jotka eivät ole niin märkiäkään ;) Sunnuntai-iltana Välkky makasi koirien ruokapöydällä (kenkäteline) ja nuoleskeli sitä. Katotaan jos uusiutuu, jos saisi vaikka kuvan ;) Tässä kuvassa kuitenkin vielä olohuoneen pöydän alatasolla, josta tämän vekaran tapaa aika usein ;)

1937767.jpg

Mutta viikonlopun agilointiin: Pepsin kisakausi on päättynyt tältä vuodelta - mietinkin kovasti, eikö sitä oikeasti voisi jonnekin vielä ilmoittaa.. No näillä näkymin siis kisatuloksia ei ole tulossa, mistään lajista. Lauantaina Santtu ja Pepsi starttasivat kaksi agilityrataa (Asko Jokinen), joista tuloksena HYL ja 14,00.

Ekalta radalla onnistui kontaktit, mutta pidempi putkeen vienti epäonnistui, kääntyi putken suulta takaisin, Santun oma liike stoppasi rajusti, ja sitten Pepsin linja meni putken väärään päähän ja sinne upposi; selän takaa. Kuvaajan kuvakulma oli huono tässä kohti, joten nyt ei uskalla ihan kokonaan pistää edes ohjaajan piikkiin, ehkä ohjaaja oli sitten liian edellä jo.

Toisella radalla kakkoshypyn takaakierto oli hieno, mutta kolmosellepa ei sitten Pepsi irronnut, tuli liian viistosti kakkosen. Tällä radalla paukahti myös puomin ylösmeno, sekä alasmeno, josta ei näytetty virhettä. Kiellon kanssa yliaikaa 4 sekunttia.

Talveksi jää siis tehtäväksi laittaa kontaktit kuntoon sekä parantaa entenemistä. Kolmosiin nousu jäi siis tältä kaudelta saavuttamatta, mutta jääpä keväälle sitten jotain ;) Onpa valmiimpi kolmosiin ;)

Halliprojekti työllistää Santtua loppuvuoden tiiviisti, Pepsi päässee jo vähän lomailemaan. No, saapa sitten keskittyä muiden lajien treenaukseen ;)

Oonan kanssa startattiin myös. Ensimmäinen rata (Kari Jalonen) oli vauhdikas rata ja vain pikkaisen päätä piti vaivata lähdön kanssa, kun ei koira pysy lähdössä ja kepeille vienti oli avokulma ja kädestä lipenevä koira menee väärään väliin. Tutuistuin myös väärin ensimmäisellä kierroksella rataan, sillä tuomari oli muuttanut kahden putken menosuunnan päin vastoin... joka aiheuttikin päänrapsutusta, kun valmiin suunnitelman joutuu muuttamaan.  Oonakaan ei mikään täydellinen matkalaukku ;) ja pystyy toimimaan myös 15 metrin päässä, joten 6 metrin putken ei pitäisi olla mikään ongelma. Vähän jänskätti, mutta kun tuomari heilautti A:lla kättä, ei ollut enää mitään menetettävääkään. Ohjaus onnistui hienosti ja varsinkin ne 3 seuraavaa ;) Pikkaisen Oona meni liian suoraan, joten juoksulinjat eivät olleet parhaimmat ja puomin YLÖSmenosta napsahti sitten toinen vitonen. Luulin nauhalta katsomiseen asti, että alastulosta. Noh.. ei se kyllä osunut alaskaan, mutta onko sillä väliä saako yhden vitosen lisää vai ei jos on jo kaksi niitä ;)

Viporata jätettiin väliin, kun tuplanollaan meni mahdollisuudet ja kontaktit paukkuu, niin lähdettiin kotiin ja päästiin vielä saunaan ja oikeaan aikaan nukkumaankin. Ja aamusta sitten uudelleen.

Välkky kävi aika ajoin tutustumassa kisapaikkaan, ihmisiin ja koiriin. Vähän tuumaili varauksella tilannetta aluksi, halusi kyllä mennä ihmisten luo, mutta vähänkö ujostutti.

Sunnuntai aamuna Mondeosta kaadettiinkin sitten jo takapenkit nurin ja lastattiin aussia täyteen ;) Välkky ja Arwo olivat häkissä ja Oona, Woitto ja Warma "kontissa". Tavaratkin saatiin jotenkin pysymään kiinni ;)

Sunnuntain 3-radat oli Asko Jokisen käsialaa ja heti aamusta sai olla jälleen hereillä. Oona karkasi vähän lähdössä ja hyppäsi huonosti ekan ja rima kolahti alas.  Kepeille meno onnistui ja Akin oli niiiiin vauhdikas, tosin ehkä liian vauhdikas, mutta ei osunut, rajoille meni. No tuomarin mukaan riittävästi. Kuunteli hyvin ohjausta muuten, vauhdikas, irtosi putkeen ja toimi muutenkin, paitsi että muurille menoon en saanut hyvää ohjausta ja kieltohan siitä tuli ja jouduin kuitenkin pyöräyttämään. Puomi tehtiin varmasti ja pysähtyen jo ylätasanteella, keinu perään ja sitten huomasin keinulla, että seuraava hyppy on vasta TUOLLA, joten pelastus, mutta seuraavaan pelastukseen ei enää onni riittänyt ja hylky.  Enemmän jalkoja, enemmän käsiä, vähemmän päätä ;) Tutustuessa en kokenut hypyn olevan mitenkään erikoisesti, mutta pysähdyin keinulle, josta tilanne sitten ryöppysi..

Kiitokset Sarille kuvauksesta, vaikka mallit eivät nyt ihan parhaimmillaan olleetkaan ;)

Toisesta radasta tykkäsin myös. Aluksi meinasin alkuun pakkovalssia kepeille ( 3 este) mutta välimatkat tuntuivat niin pitkältä, joten päädyin perinteiseen. Vastakkaisella kädellä vedän Oonan kakkosväliin *argg* Olisi siis onnistunut kun koiran puolen käsi olisi tehnyt työnsä. Oona irtosi makeesti, teki hienosti töitä väljällä radalla ja puomin kontaktikin tehtiin hitaasti ja yhdessä. Ratavirheitä 5 ja kiellon ja hitaan puomin yhteissummana yliaikaa 4,03 sekkaa.

Välkky pääsi vähän leikkimään 5 kk vanhojen kelpojen Arwon ja Erican kanssa ja totesi, että pitää vielä syödä, että kasvaa ja pysyy vauhdissa ;) Mukavasti pummelsi joukkoon, vaikka vähän eri tyyppiä edustikin :) Tänään Välkky oli muutenkin reippaampi jo kisapaikalla, kovastikin menossa jo ihmisten ja koirien luokse. Välkky kävi myös taistelemassa itselleen yhden hanskan ;) jonka tosin joutui sitten palauttamaan :) Hyvä että leikkii vieraidenkin kanssa.

Kotimatkalla olikin hiljaista, hyvin maistui jokaiselle uni :) Olisi maistunut miulle ja Tiinallekin ;)