1245509085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ehkä virallisempi poseeraus puhtaalta ja muhkealta 8-vuotiaalta Oonalta :) Töpössä on jälleen vähän pidemmät karvat, mutta yhä se vaan on niin kiva, kun sillä huiskuttaa ;)

Kesäkuun agilityradat ovat menneet vähän virheitä tehdessä. Riihimäellä 6.6. kokeilin turnajaiskestävyyttä ( jota ei juurikaan ollut kummallakaan) sekä miten vaikuttaa kun pistää ratoihin vähän enempi vauhtia ja luottamusta roppakaupalla. Tämä yhdistelmä ei ainakaan toiminut, tuloksena 2 hylkyä, molemmilla radoilla suunnilleen samoissa kohdin ja puoli hallia odoteltiin, että koira osuu taas oikealle esteelle. Vähän tönköt alut, keskivaihe rilluttelua ja upeat loppu :) Eli ässäm-kisoissa sitten vähän enemmän hallussa koira kiitos.

Torniokisa-viikonloppu ei sisältänyt yhtään hylkyä, mutta ei kyllä yhtään nollaakaan. Perjantai illan tuntuman haussa Oona oli melko poikki, vaikka yö olikin nukuttu jo Torniossa. Hyvin koira pysyi hallussa, irronnut ei mihkään... ei Aalle eikä puomille, eikä jaksanut ponnistaa muurin yli... oe voe... tulos taisi olla 25 tai ainakin lähelle kaikkine yliaikoineen. Mahdotonta räksyttämistä! Harjoittelematon karsinassa odotus ei edes auttanut tilannetta. Alla olevassa kuvassa meidän perjantain rata ;-9

1245510281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantain joukkuekisassa sitten Tiina & Warma pistivät tulospakon lopuille tehden hyllyn. Edellisillan nollaa tämä ei kuitenkaan mustannut kummipojalta ;) MM-karsintoihin vaadittavat nollat täyttyivät tuosta nollasta. Rata tuntui paremmalta ja uskalsin liikkua matolla itsekin ja rata taisi sittenkin olla viikonlopun paras :D Muurinpalikka ja rima, joten tulos 10. Rivalle pari kontaktivirhettä ja Woitolle virhe kepeiltä ja putkeen hipaisusta hyllylle, joten maxi joukkue ei saanut tulosta.

Sunnuntaina sainkin nousta jo aamusta ajoissa, kun starttasimme alkupäässä. Sade ei auttanut asiaan, Oonaakaa en saanut oikein vireeseen, vai itseäni. Lämmittelyesteillä Oona vielä liukastui ja oli tosi varovainen radallakin. Yksi rimanpudotus ja 7 sekkaa yliaikaa ( takaohjauksella) kun en itsekään uskaltanut märällä tekonurmella sitten valssailla.

1245509265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Välkky joutui 1,5 viikkoa sitten äkäisen punkin puremaksi ja sai ihotulehduksen :( Pikkupojan palleista on nyt sitten iho uusiutunut täysin, mutta lääkärin mukaan pikku-välkkyjen ja pikku-näpsien tulevaisuus pitäisi olla vielä olemassa ;-) Juhannus ja muutenkin ensimmäiset kännit vedettiin siis jo 10,5 kk iässä, tosi varhaiskypsä * pyörittelee päätään *

Viikko onkin mennyt sitten opetellessa, kuinka annetaan käsitellä ja hoitaa sekä lääkkeiden ottamisessa. Santulle jäi koko homma, kun liukenin Tornioon :/ Pojat kuitenkin selvisivät hommasta hienosti :) Energiaa on pakkaantunut pakettiin jonkin verran, odottelen että pääsen sitä purkamaan. Kipulääkitys on lopetettu vasta eilen, joten otetetaan vielä rauhallisesti. Antibiootti kuuri jatkuu kyllä vielä. Kuukauden päästä Välkky täyttää vuoden, että voi olla, että kesä menee dopattuna :P Katsotaan, joka lonkkakuvaus on sitten elokuun lopussa, lomani aikaan. Mutta niin se alkaa vuosi olla täysi, siis Välkyllä :)

1245510753_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pepsin kanssa käytiin testailee yhteistyötä Riihimäellä agin parissa. Ensimmäinen rata oli hyppyrata, josta nolla oli kovin kovin lähellä. Pujottelun lopussa jättääkin kesken ja päädyn korjaamaan ne siitä lopusta. Muuten tosi hieno rata! Agility radalla ei ollut muita ongelmia kuin ne kontaktit :-) ja hauskaa oli. Tiedämpä että millaiseen treenivauhtiin tavoittelen Välkyn kanssa. :P Paitsi kontaktien kohdalla :D :D

Tornion reissun jälkeen käytin Pepsin myös LAU:n ja LPKY:n nuorison järjestämässä Speedracessa. Sai Pepsi riekkua ja vähän purkaa energiaa seuraavan päivän tokoa varten. Santtu oli viettänyt viikonlopun hallilla, joten purkua ei juuri ollut tapahtunut.. Pepsi juoksi hienon ajan 6,66 :)

Tiistain tokokokeessa ei sitten ihan oltu skarppina. Paikkamakuu tehtiin tuplasti avossa ja voissa ;) ja molemmilla kerroilla Pepsi kyllä makaa, mutta kun ei mene ekalla maahan, eikä nouse liiemmin ylöskään ekalla. Seuraminen oli täyskäännöksiä lukuunottamatta aika kiva, liikkeestä jätöt ihan ok, vähän kääntyi taas seisomisessa, luoksetulon pysähtyy, mutta närkästynyt lompsiminen siitä luokse. noudossa alkoi ennakoimaan sivulle tuloa ja 45 asteeseen, kaukot makasi ja hyppyä ei taas päässyt yli, vasta kuin toisella yrittämällä sivulta. ja sieltä sitten suoraan sivulle. Lisää häiriö harjoitusta ja ... harjoitusta ... :D

Suomen Suvi: Tätä taloutta ei juhannus liiemmin hetkauttanut, rauhaisaa kotona oloa ja lepäilyä. ... jos agilityn suunnittelua, koiran pesua yms koira touhua sanotaan lepäilyksi, niin sittenhän tämä on lepoa ollut koko kevään ;-) Santtukin on malttanut olla pois tänään hallilta, mutta eiköhän se siellä seuraavat 4 viikkoa tiiviisti olekin, kun loma alkoi. Jospa minä sitten kävisin töissä ja hoitaisin koirat ja kodin.

Ensi viikonloppuna sitten kisat kisapuistossa ja parille radalle Oonakin sunnuntaina taitaa päästä. Pepsin kohtalo on jälleen olla kisaamatta ja agirotu kutsuu sitten meitä sen vuoksi. Jompi kumpi maxeista varmaan on starttaamassa kahdeksan pintaan aamulla, joten... aikainen herätys edessä.

Täällä siis yritetään aktivoitua reenailee taas juhannuksen jälkeen.