Pepsi on joutunut ahkeroimaan kaikkien koirien edestä toukokuussa. Agilityä ei ole ohjelmistoon juuri mahtunut, viikko treenit korkeintaan.

Vapun päivänä lauantaina käytiin Lahdessa tokoilemassa, tyyliin autotallissa :P ja kerättiin pisteitä 154 eli 2-tulos, seisomisen menneen nollille istumisen vuoksi. Muutoin meni kivasti, paitsi seuraamisessa Pepsille on tullut kumma villitys jossain vaiheessa jäädä seisomaan. Kaukot tehtiin tällä kertaa, joskaan ei vieläkään ensimmäisellä käskyllä istumaan. Noudossa haisteli, kun liikkeenohjaajalla oli kapula melko kauan ( alkuliikkeet) ja siihen olikin tullut hajuja.

Toinen lomaviikkoni lähti käyntiin maanantaina jälkimetsällä ja esineruudulla Tanyan ja Gaian kanssa. Kiitos seurasta :) Esineruutu oli vähän unohtunut, löysi esineen ja lähti etsimääns seuraavaa. Tanya kävi näyttämässä ja sittenhän vauhtia löytyikin :) Pari lyhyttä hakua vielä kaupan päälle. Jälki onnistui muutoin, mutta yksi keppi taidettiin hukata, mutta löydettiin ehkäpä hirven nilkan pala...? mutta jälkikin löytyi silti vielä tuon löydön jälkeen. 

Keskiviikkona kävin tekemässä uuden satsin Lavolassa, mutta siellä meni vähän huonosti jälki, kun liina pääsi irti... Esineruutuun saatiin hyvää ja innostavaa harjoitusta. Estenoutoa harjoiteltiin ensin kumpareella ja sitten A-estettä hallilla. Myös häiriöpaikallaoloa ( vähän haastavampaa pysyä paikallaan kun sheltti tekee agilityrataa nenän edessä ;)) Perjantaina käytin jopa oikeilla esteillä Tapiksella ja 1 metrin hyppykin meni :)

Lautnaina 8.5. suuntasin Pepsin kanssa kohti Haminaa. Ensin ei tapahtunut mitään, siten lähdettiin jäljelle, odottelin yli puoli tuntia omalle jäljelle lähtöä, jonka jälkeen olikin melkein heti esineruutu ja sieltä sitten tottikseen. Tunnustan, että tällä koulutusmäärällä ei koiran keskittymiskyky ollut ihan valmis moiseen koitokseen. Vesisade kuitenkin loppu kuin seinään kun pääsimme Haminaan, joten ainakaan se ei pilaisi suorituksia.

Jälki meni kivasti, lähti janalta epäröimättä vasemmalle eikä kukaan huudellut perään :) Jäljesti melko korkealla,  kostea maasto antoi hajua rutkasti ja kun kaikki kepit löytyi hienosti, niin mikäpä siinä. Esineruudussa Pepsi esitteli vähän huumoriaan ;-) Eteni loistavasti suoraan taakse, mutta koska lähdin mukaan sen liikkeeseen, niin löydettyään esineen ja tullessa takaisin, hämmentyi miun liikkeestä ja noin 5 metrin päässä pudotti esineen, alkoi haistella ja nosti jopa jalkaakin. Sain kutsuttua sitten luokse ja lähetin uudelleen, niin lähtikin jyrkästi oikeaan ja etsi toisen esineen. Päätyi kuitenkin siihen, että ensiksi löydetty pitää viedä ensin, haki kuitenkin sen ja toi hienosti minulle :)

Tottis... noh... hmmm.. se oli aika mielenkiintoista ja ala-arvoista mutta teki kaiken muun paitsi hyppäsi 1 metrin takaisin päin. 70 pistettä ja sehän riitti meille :) ja se riitti muuhunkin eli saatiin koulutustunnus JK1 !!!!

Torstain koetta yritin sitten perua, mutta pääsimme sitten avoimeen luokkaan ja kun ei rahoja saanut takaisin, ajattelin, että käydäänpä kokeilemassa. Maastot on aina kivoja. Torstaiksi sattui sitten todella kuuma päivä jo heti aamusta ja tahti oli jälleen tiukka. Jäljellä oli ajoittain itse tosi hukassa, kun keppejä ei vaan tuntunut löytyvän. Loppujen lopuksi kolme viimeistä olikin tosi lähekkäin tosiaan. Selvisimme hienosti avoimen luokan jäljestä - vaikkakin Pepsikin huilasi matkalla! - janalta lähti oikomaan takajäljelle, siitä meni vähän pisteitä. Tottiksen alkuun ei jäänyt kuin pari kymmentä minuuttia ja kenttä oli aivan pätsi. Olin menossa paikkamakuuseen ja yllättäen kolmen sijaan meitä olikin 2. Suoraan tekemään liikkeitä. Yllättävän hyvin Pepsi teki siitä huolimatta että oli tosi kuuma ja se oli ihan poikki. Seisominen meni mukana hiipimiseksi, taisi juuri ravistaa kun annoin käskyn. Eteenmeno oli myös banaani, mutta meni. Tasamaa noutoa ei tehnyt ollenkaan, 1 m hyppy meni toiseen suuntaan, A taisi mennä ok. Tosin varasti. 57 pistettä. 

Esineruutu olikin sitten aikas kamala, jäljesti sielläkin. 1 esine kuitenkin tuli.

Lauantaina kävin Oonan kanssa Kouvolassa agilitykisoissa, vitonen viimeisestä rimasta ja hylky mutta Oona kulki tosi vauhdikkaasti :) helteessä ja vieläpä kasvihuoneessa. Liekkö ollut kiire raittiinpaan ilmaan :P

Sunnuntaina oli sitten taas Pepsin vuoro ja TOKO ja helle. Jälleen kerran kohtaloksi koitui paikkamakuun maahanmeno ja istumaan nousu, saatiin 6, mutta hienosti makasi kun kaverit häipyi siitä. Tyytyväinen saa olla. Seuraaminen oli myös taas... * päänpyöritys* 153 pistettä, mutta kaikista pisteitä ;) Luoksetulossa tarvitsi toisen käskyn, kun katsoi heti kutsun jälkeen sivulle.. Muutenkin taas ympäristö kiinnosti, joten joutui vähän viiraamaan käskyn antoa.

 

Kuva on Margareetta Lenruthin ottama, kiitos kovasti :) Pepsin tyylinäyte, kun hyppy tullaan myös takaisin päin. Silmät jäi eri puolelle pystytolppaa, joten sanoin hyppy! enkä tänne kuten normaalisti ja edestä sivulle tulikin sivu-käskyn sijaan Tänne :D Ja siitähän napsahti rivimme ainoa 10 :)

Laitan vielä koko rivistön, kun joskus tuppaa olemaan laput häveyksissä:

  • paikallamakaaminen 6
  • seuraaminen 7
  • liikkeestä maahanmeno 7,5
  • luoksetulo 6
  • liikkeestä seisominen 9,5
  • noutmainen 8,5
  • kauko-ohjaus 8,
  • estehyppy 10
  • kokonaisvaikutus 8     153p II tulos

Nyt Pepsi saakin vähän huilta, treenaillaan loppukesää varten ja Santtu pääsee agiloimaan :) Tärkein JK1 on saavutettu, joten voi hengähtää. Ehkä joskus (kun seuraaminen ja vieraat kapulat on ok) voi miettiä vielä jälkikoettakin.

Välkyn kanssa ollaan työstetty vastaantulijoita, hetkittäin näyttää paremmalta, mutta mustia hetkiäkin on ollut.  Karvaa tuossa koirassa on kuin lampaassa, siinä missä toiset käy paimentamassa, minä keritsen lammasta.  :D