OONALLE VOITTAJASTA YKKÖSTULOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vuodatus on pitkä, mutta onnellinen ;)

Olihan se vähän ihme ja yllätys, sillä olen minä ennenkin tehnyt ennen koetta töitä tuloksen eteen.  Ensimmäinen voittajaluokan koe oli kesäkuussa 2004. No liian aikaisin silloin sinne meninkin ja sain siitä näköjään vähän pitkään kärsiä ;) ... 19 koetta, joista vielä tuloksettomia 12... Viime syksynä menikin jo lupaavasti, mutta ei läheskään siten kuten meni nyt :D

Ristiinan koe on vähän päässyt unohtumaan... näköjään blogistakin. 159 pistettä ja nurmikenttää ei kovinkaan hyvällä muistele, unohtaa näköjään tosi nopeesti. Sieltä kotitulomatkalla tuli tehtyä päätös, joka melkein kadutti: " Ei karkkia ennen kuin voittajasta on ykköstulos" Olin ostanut edellispäivänä namipussin mukaan, ja syömättä siis jäi sekin. Ei edes lohdutusta.

3 viikkoa tehtiin töitä: seuraaminen ja ruutu. Jos seuraaminen menee penkin alle, se vaikuttaa koko kokeeseen. Aamuisin ennen töihin lähtöä muutamia askelia, käännöksiä ja kontaktista palkkausta. Kentällä seuruutin kentän laitoja, nurmireunoja, huhtarissa nurmipohjalla ja erityisen tärkeää oli myös ne treenit käskytettynä. Kiitos Tiinalle :D

Ja ruutu treeniä... kokeiden välissä oonalle tuli noin 50 ruutuun menoa, joista lähes kaikki oli onnistuneita.

Kun kisakirje tuli, oli siinä jo yllätys: koe oli jo maneesissa ja tuomari vaihtunut Mäntysestä Packaleeseen. No tuomarista viis.

Perjantai iltana oltiin kentällä treenaamassa ja niin myös lauantaina. No lauantain treenit sisälsi vain kaksi onnistunutta ruutua, seuraamista ja paikallaolon näkyvillä. Mutta silti.

Sunnuntai aamuna kello soi 6.00 ja voi kuvitella kuinka olin innokas nousemaan ylös. Huumorit piti huolta siitä, ettei sänkyyn enään jääty.

Tiinan ja Woiton koe alkoi 9.00 ja Tiina nappasikin I-tuloksen, vaikka vähän epäiltiin, kun meni pisteet sekaisin muistissa :P Käytiin Mäkkärillä syömässä, jona aikana jaettiin evl:n palkinnot, ja palatessamme Tiinaa odotti toinen sija :D

Me suunnittelimme kehään menoa yhden jälkeen... Oona piti hyvää kontakti maneesissa ja palkkasin siitä.

Paikallemakuuseen lähdimme vähän kylmiltään, sillä odotin, että ne ovat kahdessa ryhmässä, mutta yhteen mahduimme. No Oonakin oli skarppi, meni reippaasti maahan :D kääntyi lonkka-asennon turvin vinoon (menimme maneesin toiseen päähän piiloon) ja nousi sitten ensimmäisellä istumaankin. 10!

8 koirasta olimme viimeisenä kehässä. Kaksi ekaa tekivät mahtavat ykköstulokset, kymppejä sateli, mutta nollakin mahtui toiselle joukkoon. Sitten tuli pieni notkahdus ja minäkin palasin maan pinnalle. Se että toiset on hyviä, ei tarkoita sitä, että minun koira tekisi samoin (siis siksi, että toiset tekee ;) )

Pisteitä en edes katsonut. Packaleen antoi liikkeenohjaajan ohjata ja näytteli itse vain pisteitä. Passasi meille :)

Seuraaminen tuntui hyvältä, perusasennot oli vähän liian edessä ja vinossa mutta vaikutti lupaavalta. Ei jäänyt haistelemaan. (työvoitto)

Istuminen vaikutti reippaalta - niiku aina kun ei itte näe. Taputukset kertoi että hyvin meni. Luoksetulo .. no se vauhti oli melko verkkainen ja seisominen siihen nähden hidas, mutta ihan ok.

Ruudulle saimme juosta, sillä se lähti kehän toisesta päästä. Että mä tunsin riemua kun Oona lähti juosten ruutua kohti. Jotenkin tuntui, että nyt se onnistuu, ellen mä mokaa ;) Sehän meni sinne täydellisesti, joskin pudotti vauhtia siihen malliin, että sain jättää seis käskyn pois ja suoraan vain maahan. ja BINGO!! Loppu osassa jännitti vielä vähän se, että pysyyhän se niin kauan siellä kunnes kutsutaan ja .. kyllä pysyi.

Noudot onkin seuraava työkohde meillä. Hyppynoudossa Onsku lähti hyvin hakemaan, oli jo ottamassa kapulaa, kun hiffasi yleisön ja kehätoimitsijoiden pöydän. Katteli niitä tovin - en antanut uutta käskyä ja tuomarikin hipelöi jo nollaa, kunnes Onsku palasi tehtäväänsä, nappasi kapulan ja toi nätisti sivulle hypyn kautta. Metalli oli yhtä hankala ja siinäkin jäi miettimään. Sitten alkoi haistelu ja annoin toisen käskyn jolla metsku sitten nousikin. Tunnari oli niin keskittynyttä hommaa, et aattelin, ettei se tule ikänä takaisin sen kapulan kanssa, mutta oikea tuli eikä jäänyt matkalle pureksimaankaan sitä.

Tähän asti kaikki oli mennyt siis hyvin ja kaukoissa menin itse ihan hämilleen ensiksi. Eipä noustu ensimmäisellä istumaan! Toinen käsky ja vähän etenemistä 7,5. Yhteisvaikutus 9.  Erinomainen fiilis!

Tiina kiiruhti vastaan heti kun tultiin kehästä onnittelemaan ykköstuloksesta.

Rivi oli kaunis: 10 9,5 10 9 10 9 8 10 7,5 9 = 295p / 320p I tulos KP. Sijoitus oli sitten hyvässä kisassa toinen, jopa neljä ykköstulosta!!

Tuntuu nimittäin niiiiin hyvältä, että agilitykin tuntui tylsältä tiistain treeneissä :o) Nyt on sitten seuraava koe 4.11. Lappeenrannassa Citymarketin parkkihallissa. Noudot olisi nyt työn alla; kerraten tietenkin muita. Seuraamisen hiomisen jätän viimeiselle viikolle sillä on rasittavaa kun Oona tarjoaa sitä sitten kaiken aikaa lenkillä ;)

Pepsin kanssa ollaan myös otettu ihan perusasioita. Ja oonan seuraa-tehoviikon jälkeen Pepsikin päätti kokeilla onneaan ja tarjosi sivulla kävelyä ;) viksu juippi :D .. ja se kannatti.