Aiempina vuosina on ehditty kisailemaan jo ennen omia kisoja keväällä eikä muuten ole ollut kovin huono juttu ;) Muutenkin kun on ehtinyt jo vieroittua kisoista ja pitkistä kisapäivistä, niin näiden kahden yhdistäminen kauden avajaisiin tuottaa lopputulokseksi hyvinkin väsyneen ihmisen. Aamulla kun kello soi puoli kuusi, silmät eivät olisi avautuneet millään, vaikka nukahtaminenkaan ei käynyt enää mielessä.

Siitä se päivä sitten alkoi urkenemaan. Maneesilla olin jotain vartin yli seitsemän ja siitä sitten kannettiin puffaan tavarat ja pistettiin  puffa myynti kuntoon. Onneksi oli apujoukkoja. :)

Ykkösluokissa nähtiin upeita onnistuneita ratoja. Miniykkösissä tuli LAU:lle kolmoisvoitto ja kaksi koirakkoa nousi kakkosiin. Onnittelut varsinkin Maijalle ja Elmolle :)

Maxi ykkösissä kummipoika Warma aloitti kisauransa. Kuin vanhat tekijät pistivät menemään sitä rataa eteenpäin, A:kin oli kahdesti, ja maalissa taakse jäi virheetön nopea rata!! Tällä irtosi kevyesti myös voitto :) Onnea mahdottomasti!!!! Toinen rata oli lähes edellisen kaltainen, mukaan lipsahti pussin ohitus, mutta siitä huolimatta hävisi vain kaksi sekunttia voittajalle. Voittajaksi Pasi & Hugo, jotka myös aloittivat kisauran :) Onnittelut heillekin :D

Ykkösten mentyä, loppui mun "työt" ja sitten alkoi väsymys ;) Kun oli aikaa pysähtyä, väsy pääsi iskemään. Lähden hakemaan Oonan ja käytin samalla poikia vähän lenkillä. Pepsin sisko oli kisaamassa myös täällä ja oli kiva nähdä Telkän menoa ihan livenä :) Agilityrata olikin aivan mainio, harmittavasti sinne se yksi rimanpudotus tuli, mutta se meni ihan ohjaajan piikkiin ;) Mutta aivan loistavaa ja vauhdikasta menoa :)

Tulihan se oma vuorokin sitten tutustua rataan loppupäivästä. Ensimmäisen radan oli suunnitellut ja arvosteli meidän koutsi Elina Hannikainen. Radassa oli pari kohtaa, jotka etukäteen aiheutti painetta, A - pituus- rengas - putki ( muttei tää pää) suora, johon totesin, että tuossa on koira ohjattava toiseen päähän, ei siinä muu auta. Koiraa ei saanut millään pois siitä linjalta aiemmin. Toinen oli sarja, joka tuli putken jälkeen ja Oona on vähän huonosti sitä hyppäillyt, joten sitä pitäisi kyllä treenata enemmin ja koiran pitäisi tietää, että sarja on tulossa. Tällä kertaa kuitenkin tulos meille hylky sarjaesteeltä ;) Sain niiiiiin hyvin Oonan jarrutettua sarjalle, että se kääntyi ensimmäisen hypyn jälkeen sarjalta pois!!! AIVAN LOISTAVA HALTUUNOTTO!! se vaan ei ollut tarkoitus :P mut sen MINÄ tein. Sit tapahtui kaikkea melko äkkiä ja se oli sitten hylky siinä :) liikaa esteitä liian lähellä. Lopussa myöskään ei ollut kovin kummoisia käskyjä "oooNA" oli ainoa, oli sitten kyseessä hyppy, putki, välistäveto tai mitä vaan :) Rataan olin tyytyväinen, koira toimi mainiosti ja oli vauhdikas. Pohja oli aivan mahtava! ( mikä tahansa alkaa olla :P kun vertaa harjoitusolosuhteita)

Jäähdyttelyn jälkeen menin autoa lämmittelemään puoleksi tuntia ja vähän lepuutin itseäni ja silmiä. Jätin kahvit väliin!! Hypärille vähän mietin onko järkeä lähteä vai ei, mutta mielestäni sain itseni hyvin kasattua. Olimme päivän 4. viimeinen starttaaja... sekin vielä. Tuomariksi vaihtui Johanna Nyberg.

Radan aluksi Oona meinasi heti kättelyssä varastaa. Ehdin kiertää sen toiselle puolelle ja se hytkähti liikkeelle. Palautin sen takaisin istumaan! Edes sen tajusin vielä :) Muutoinhan siitä olisikin tullut hylky, sillä kakkoshyppy piti kiertää takaa ja varastaessaan koira kyllä menee sen suoraan... Alku ei mennyt mun aivoissa ainakaan ihan sujuvasti, mutta siitä selvittiin ja kepeille kun sain Oonan sisään, tiesin, et nyt mennään :D Pari tiukkaa paikkaa vielä mahtui joukkoon ja valeloppusuora meinasi mennä suoraksi, haltuunotto jäi ennen putkea, mutta vielä sain oonan takaisin linjalle ja lopussa virheetön rata. Aikakin riittii just ja just, mentiin kuitenkin plussan puolelle. Siinähän sitä aikaa taas meni.. ainahan sitä hypäriltä nollan voi pyöräyttää ohi mennessä :P

Sitten koiraa jäähdyttelemään ja pistämään puffaa kasaan. kotona olin joskus yhdeksän jälkeen. Jouduttiin odottelemaan että esteet viedään ekaksi kun kaikki kamat ei mahtunut mondeoon. johtuen siitä, että oona oli kyydissä. sitten vielä auton & peräkärrin purku kotona, sitten piti vielä täyttää paku kun santtu tuli. Kymmenen jälkeen tavarat olivat löytäneet suuntansa ;) paikallaanhan ne ei ole vieläkään :P

Sellaine päivä. Kyllä ensi viikolla sitä mielellään menee Kotkaan; "valmiiseen pöytään" :D