2108788.jpg

Kuva Jukka Pätynen

Vuoden 2008 kisat viimeisteltiin Helsingin humussa. Koiria oli ilmoittautunut kisoihin paljon. Kolmosille kolme rataa ja luokkajärjestys 3mini-3medi-3maxi eikä kisoja juuri missään veti väkeä. Maxeja oli ilmoittautunut radoille 101, 98, 87 mutta ensimmäisellä radalla oli paljon poissaolijoita sillä kisaan osallistui "vain" 89. Viimeisellä radalla kato oli vielä suurempi, mekin vedimme sieltä 3 koiraa pois ja lähdimme kotiin ajalemaan. Kotiin rantauduin puoli yhden jälkeen, mikä oli suunnitelmissakin, tosin kolmella radalla. Ensimmäinen rataantutustuminen alkoi 15 minuttia myöhässä. Hyppyradan rakennuksessa meni tosi tosi pitkään suhteessa siihen, mitä olin kuullut kuinka nopeasti rata siellä vaihtuu ;) Annettakoon armoa uudelle harjoittelijalle, jos hän sellainen oli. Muutenhan se näytti sujuvan malliikkaasti :P

Tuomari kaikilla kolmella radalla oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Liekkö Leena vähän löysentänyt ihanneaikaa vai Oona pinkonut normaalia vauhdikkaammin innoissaan, kun pääsi esteille pari viikon tauon jälkeen, sillä Oonahan on yleensä mennyt Leenan ratoihin -0,xx. Nyt -3,53 agilityradalla ja -1,15 hyppyradalla. (Hyppyradan ihanneaika siis melko ennallaan ;))

Kausi päättyi nollaan ja vitoseen. Tupla oli hyvin lähellä. Agilityradalla ei ollut juuri painetta, ainoa tavoite oli saada pysymään koira hallinnassa! Alku ei kovin lupaavalta taas näyttänyt, kun lähdön kanssa jouduttiin vähän neuvottelemaan. Puomi oli toisena ja hyvin "marsutti" kontaktin, valssauksesta ei ollut toivoakaan, se vaan tuntuu niin hyvältä, - ilman koiraa - mutta takaleikkauksilla sain kuin sainkin oikeaan päähän putkeen :) A:n kontakti oli taas rajamailla, mutta nopea ;) Lopustakin selvittiin vaurioitta ja radan jälkeen oli hyvin tyytyväinen olo.

Hyppyradalle lähdettiin sitten sitä nollaa tekemään. Alussa taas kuitenkin lähdön kanssa ongelmia ja ehkä hätäisesti sitten kuitenkin otin Oonan siitä mukaan ja eka rima tuli alas. No sitten ei ollut enää "mitään menetettävää" ja hienosti onnistui suoran jälkeen vauhdista takaakiertokin, tosin valssi ei ;) Loppukierokin saatiin onnistumaan ilman riman pudotuksia tai väärään suuntaan kääntymisiä.

Viimeinen rata siis hannattiin ;)

Kolmella nollalla olisi sitten kuitenkin lunastanut paikkansa SM-kisoihin, mutta ensi keväällä jäi sitten se tuplan tekeminen. 5 nollaa kasassa ja yksi on hyppikseltä. Kaikki tuplat siis käy. Kilpailukirjan aukeama tuli myös täyteen, eli ensi vuonna aloitetaan puhtaalta sivulta ja josko yrittäisi ettei sinne tule yhtään "EI TULOSTA" tai "HYL" ;) yliaikaiset nollat siirtyy historiaan vuoden vaihteessa, eli pelkkää nollaa aukeama täyteen ....!?!? :D :D :D

Kiitos Tiinalle & kelpoille matkaseurasta!