Välkky on toiminut alkuvuoden koiraharrastuksen päätähtenä. Tammi-helmikuussa olisi vielä voinut hyvinkin treenailla pikku pojan päikkäreiden aikaan, mutta pakkaset vähän haittasivat toimintaa. Kun kevät pääsi pidemmälle ja hiekkakentät sulivat, alkoi myös päiväunet katoamaan lapsen ohjelmistosta, joten olen karsinut sitten treenattavia että lajeja.

Helmikuussa käytiin Välkyn kanssa tokokokeessa LAU:n hallissa. Tuloksena 159,5 pistettä, tuomarina Tommi Varis. Puoli pistettä ykkösestä. :/ Häiriökestävyys oli vähän huono, piippausta, epävarmuutta ja painestumista ( hypyssä meni maahan) ja ohjaajalle tuttua paikkamakuun maahanmenon ensimmäinen käsky menee kuuroille korville.. Pisterivi 7,8,8,8,8,8,5 8,5 7 8. Luoksepäästävyydessä hienosti istui paikoillaan ja murisi matalasti :(

Maaliskuussa startattiin agilityssa virallisissa omissa kisoissa. Alunperin piti päästä Moilasen Mikan radalle, mutta valitettavasti hänelle ei sattunut sitten ykkösluokan ratoja arvosteltavaksi. Möllimäistä käytöstä Välkyltä, hyppyjen kiertoa, mutta ei hylkyyn asti; 2 x ylkkä kympit. Seuraava yritys sitten syksyllä Moilasen radalle..

Maaliskuun lopussa sitten uusi yritys Imatralla, tuomarina Allan Mattsson. Matkaan irtosi ylkkä kymppi ja vitonen. Mukavia ykkösen ratoja, tykkäsin oikein kovasti ja todella nautin kisaamisesta pitkästä aikaa ykkösissä :)

Pari viikkoa edellisestä oltiin jälleen Mattssonin radoilla, tällä kertaa Kouvolassa. Tultiin paikalle vähän tiukille, ilmoittatumisesta suoraan rataantutustumiseen. Poitsu kun oli vaan syötettävä ennen lähtöä ;) Tiina-kummi oli matkassa mukana oivana lapsenvahtina :) Hyppyradalta napsahtikin näpsäkkä nolla ja kolmas sija :) agilityradalla tuli kielto jo alussa A-esteeltä ja lopussa tuli kepeiltä kielto ja jätin sen sitten korjaamatta joten hylky.

Näyttelyssä pyörähdettiin Välkyn kanssa Leni Finnen arvostelemana. Pikkasen poitsu otti häiriötä uroskehässä ja yksilöarvosteluun ei ehtinyt oikein keskittyä. Tuomiona hylätty, murisee ja käyttäytyy uhkaavasti - ei aggressiivisesti tuomaria kohtaan. Katsoi kyllä hampaat, mutta muuten tutkiminen meni kyllä niin säätämiseksi kuin olla ja voi. Ei kyllä tykännyt muutenkaan ja Välkky ei ollut kovin rento kehässä muutenkaan..

Toukokuun 22. otimme osaa sitten tokokokeeseen vaihteeksi. Paikkana haukkulaakso ja tuomarina Riikka Pulliainen. Lopputuloksena 154 pistettä yhdellä nollalla ( maahanmeno) muutoin rivi: 10/8/8/8/0/9/8,5/10/8. Jonkin verran yhä painestumista. Nyt ei kuitenkaan piipannut, mutta sivulle tulot olivat tuskaa. Muutoin oikein mukava päivä haukkiksessa Jannen kanssa. Kiitos Satulle lapsenvahtimisesta suorituksen aikana :)

Viikkoa myöhemmin sitten 1,5 kk treenin jälkeen taas agilityssä. Tällä kertaa vuorossa Ruokolahti ja maskottina Santtu&Janne :) Radat olivat mukavan jouhevia, mutta jotain siellä vaadittiinkin. Välkylle ihan sopivat radat ja sen huomasi myös tuloksista :) Tuomarina Anne Viitanen. Päivän saldo kolme nollaa :) :) :) agilityradoilta sijoitukset 4. ja 3. ja siirto kakkosluokkaan. Kakkosen hyppyradalta nollalla ja oltiin kolmansia :)

Sunnuntaina kisasin myös Oonan kanssa, ylkkä vitoset ja kympit. Vitosella oltiin sentään toisia :)

Kouvolassa kisattiin 12.6. Marja Lahikaisen radoilla, hyl - 33,xx - hyl. Jokaisella radalla Välkky pongasi putken pimeän pään tai yleensäkin haki putkia kovin kovasti. Eikä pää käännykään kun sinne uppoo. Keskimmäisellä radalla sentään vähän kuunteli, mutta ohjaus olikin siinä vaiheessa toiseen putkeen ;) Jätkä loikki myös kontaktit. Lämpöä riitti - mittarissa varmaan + 29 mikä lie hiekkakentän lämpötila sitten ;) Kakkosissahan on kivaa kisata ihan palkintojen takia, mutta Välkky näköjään luulee, että ne on jossain radalla piilossa ja ne pitää etsiä ;) Maskotit Santtu&Janne eivät tällä kertaa tuoneet sitten onnea, mutta oli ohjaajastakin terävin kärki kyllä pois. Koira vaikutti suht normaalilta, säästä huolimatta.

Santtu on kevään kisaillut Pepsin & Oonan kanssa. Oonan kanssa 10 kisaa, yksi ylkkänolla ja yksi aitonolla :) 5x hylky :D, Pepsillä 14 kisaa; kaksi nollaa hyppyradoilta, molemmat 3 sijoituksilla ja yksi väkisin väännetty nolla agilityradalta, yliaikaa 14,42 :D Kontaktit on tehty tarkkaan :)

Pepsin kanssa tokoilut on aika jäissä, ja sen huomaa jo käytöksestäkin. Korvat alkaa häviämään.

Kesällä tehdään mitä ehditään, luultavasti paneudutaan vähäkin aika agilityyn. Yksi näyttely ilmo on pistetty kesäloma reissuksi :) Toko pitää vissiin ottaa ihan tottelemisen vuoksi ;-)