1923220.jpg

Leppoisaa sunnuntai aamua vietetään rauhallisessa merkeissä, auringon kerrankin paistaessa. Tänään aion kyllä nauttia isoja annoksia tuota aurinkoa ulkoille, koiruleiden kera tietenkin.

Viikko on mennyt vauhdikkaasti. Maanantaina ja tiistaina olin vielä töissä ja keskiviikkona lähdettiin sitten Santun kanssa hakemaan Välkkyä. 450 km sinne ja perillä pari tuntia ja sitten takaisin. Hullun hommaa, mutta pepa kesti.

Kotimatka alkoi vienosti, pientä vikinää muutama kilsa, mutta ennen kuin hengähti 15 kilsan kohdalla, äänijänteet oli kyllä avattu. 50-60 kilsan jälkeen tyytyi kohtaloonsa, että huuto ei auta ja varsinkin AnneM:n laittama rutistus viesti auttoi suuresti.

Iisalmen stopin jälkeen, kun vähän kävimme leikkimässä ABC:n pihalla, olimmekin sitten jo tosi kavereita. Koko matkan Välkky matkustikin sylissä, tyynyn päällä ja kovasti tykkäsi työntää päätään penkin ja seinän väliin. Turvallista nukkua tiiviissä paikassa :)

Uudessa kodissa odottikin kolme jättiä. Tutuistuimme rauhassa taloon ja pihaan sillä aikaa kun Santtu vei muut lenkille. Oona päästettiin ekana sisään, kun Oonahan se porukan aina lietsoo hillumaan ja huutamaan. Välkky ehtikin tehdä pissit etupihalle ja käppäillä vähän siinä, ja pentu oli haistettu jo pihalla. Oona tuli korvan hieman luimussa ja pää alhaalla, mutta silti iloisesti tervehtimään minuu, kunnes pennun haju oli fyysisesti näköpiirissä. Tylysti kääntyi ympäri, "just joo!" 

Jehu tuli seuraavana ja Jehua pitikin vähän rauhoitella. Se kuolasi! Kuulemma uroksilla usein tällöistä, minä epäilen, että luuli kissaksi ;) no jalat ei sentään tärissy. Jehu kävi kuitenkin Välkkyä vähän nuuhkimassa.

Pepsille pentu oli kova pala, sillä hänen pentu aikakautensa on nyt päättynyt. Mustasukkaisuutta ilmenee myös Santun suhteen, ei ihan niin paljon minuu kohtaa. Pepsin leikit ovat vähän rajuja, ja onkin ollut vähän sen oloinen, että koska SILLÄ saa LEIKKIÄ, ei siis milloin sen KANSSA saa leikkiä ;) Eli silmät on pidettävä selässäkin. Pepsi myöskin on kova omimaan tavaroita, mutta ei toistaiseksi vie pennulta. ( Luojan kiitos, sillä muutoin pennulle ei jää kuin kiinteät kohteet = jalkalistat, sohvat yms yms)

Torstaina sitten kävi Mimmu&Sami sekä Tiina katsomassa pentua :) Titillä käytiin piipahtamassa ja toivottamassa lykkyä Tanskan reissuun. Ja illalla Välkky pääsi jo agilitykentälle, kun pitihän sitä kouluttamaan mennä. Santtu toi Välkyn vasta meidän ryhmän tunnille ja Santtu treenasikin sitten Pepsin sekä Oonan kanssa ja me Välkyn kanssa sitten vähän ihmeteltiin menoa. Melko pimeetä hommaahan se loppujen lopuksi oli, kun kahdeksaksi ehtii tulla pimeä ;)

Perjantaina käytiin vähän ostoksilla, joka sisälsi laulukonserttia. Kyllä tuosta tulee jälleen mieleen Riiviöt elokuva ja pieni kaunis "laulua laulava" olio, mogwai :) Tällä kertaa värikin on jo sen suuntainen ;) Kaupoista tullessa Välkky oli kuitenkin hiljaa. Oona oli mukana näyttämässä erimerkkiä kuinka autossa ollaan. Toivottavasti se ei opettanut sitä ulvomista, joita Oonakin ajoittain harrastaa esim kelpojen kanssa matkalla tai kerran pari pitcol Onnin kanssa maneesillakin! Kotona sitten paisteltiin kisoja varten. 

Ennen iltapäivä ruokaa käytiin koulun pihan metsässä tutkailemassa juttuja. Tarkoituksen väsyttää pentu sillein, että ruuan päälle nukkuu hyvät unoset häkissä yksin kotona, kun vien isot lenkille. Tässä uskossa olen, että onnistui. Luultavasti lauluakin on harjoiteltu....

Lauantaina oli sitten LAU:n agilitykisat ja Välkky pääsi harjoittelemaan kisapaikka tunnelmaa sekä häkkiautoilua. Mukavia ihmisiltä sai rapsutuksia paljon. Santtu vei kisaamisen jälkeen "pikku-pojat"  kotiin, käytti isot lenkillä ja Välkky odotteli häkissä. Häkkeilyä tuli lisää, kun Santtu jätti koirat keskenään ja pennun turvaan häkkiin siksi aikaa, kun saimme kisat päätökseen. Illalla ralli olikin jo sen oloista että energiaa oli pakkaantunut tähän pakettiin.

No nyt sitten pääsee vähän kohtuullisempaan elämän rytmiin ;) 3 viikkoa lomaa edessä :) ja laatu aikaa koirien kanssa! Ehkä vähän Santun kanssakin ;)

Täällä muutama kuva lisää http://picasaweb.google.fi/atopra