Jos on potenut huonoa omatuntoa, kun ei ole kunnolla ehtinyt koirien kanssa touhuta, niin lähes 4 tunnin ulkoilu liennytti sitä kovasti :)

Itsenäisyyspäivän perinteiset jälkiharjoitukset oli vähän vaakalaudalla jäisen maan pinnan vuoksi, mutta saatiinhan sitä sen verran metsässä pintaa rikottua, että jälki onnistui.

Nelituntinen vietettiin Tiinan ja kelpojen kanssa. Maaperähaistelulle pääsivät Välkky ja Arwo. Pikkupojat viihtyivätkin hyvin keskenään ja olivat leikkeihin samankokoiset ja tasoiset, joskin Arwon juoksuvauhti on Välkylle vielä liian kova. Ja sekös se ipottaa ;) Pikkuisia piti vähän myös kuvata, tässä kohtuullisesti onnistuneet otokset, kiitos Tiinalle napin painamisesta

2124953.jpg

2124954.jpg

2124955.jpg

Ikää siis Välkyllä vajaat 4,5 kk

Kuvaus session jälkeen päädyttiin maastoon, jonne saimme pennuille jäljet tehtyä. Sen verran lumi/jäinen, että ainakin Välkky haistoi vain makkaran, jäljestä tietoakaan. Käyttää nenää kuitenkin mainiosti lenkillä ja haistelee jo jälkiä, joten annanpa tämän kasvaa pennun mukana rauhassa ja keskityn noutoon ja metsässä siihen esine-etsintään :)  Myös tämä painos näyttäisi olevan sen verran juoni, ettei haluaisi tuoda aarretta miulle, mutta ei onneksi säntään minnekään vaan tulee itte luokse ja jättää aarteen matkalle.. Mutta siis harjoittelemaan noutoa talvikaudelle.

Välkky on nörtti - niin kuin älyköt yleensä on. Ei tosikko, mutta nörtti. Välkky pitää kirjallisesta materiaalista ja onkin tarkkaan lueskellut ratapiirroksia, koiralehtiä ja etelä-saimaata. Viime viikolla lueskeli kovasti linja-aikatauluja ja mietin, yrittikö vihjata, että pitäisi saada parempaa ruokaa. No perjantai - iltana selvisi, siitähän oli kyse. Pentu suunnitteli reissua Sammonlahteen pizza- rakuunaan, lueskeli jo ruokalistaa. Kebab näytti olevan suosikki.

Lauantai aamuna taisi Välkky vähän säikähtää, kun opetin sitä pahvilaatikkoon istumaan. (ensin yritin vaa'alle, mutta ei ymmärtänyt, että kaikki jalat yhtä aikaa) Luuli varmaan, että pistän sen laatikkoon ja matkahuollon kuljetuksella takaisin Kajaaniin :) No sillä on hyvä pelotella, jahka se oppii sen laatikkoon menon ;) - Elä Anne odottele ;-)

Itsenäisyyspäivän vietto jatkui sitten 1,5 tunnin pentulenkin jälkeen isojen kanssa. Pennut jäivät Santun seuraan syömään siankorvia ja viihdyttämään toisiaan. Pari tuntia siinä hupsahti sitten isojen kanssa. Isot juoksivat innoissaan irti ja Woiton juoksuinnokkuus tarttui kyllä kaikkiin. Ei lönkötellyt Oonakaan meidän tyttöjen kesken vaan viipotti menemään reilusti. Pepsiä piti komentaa, kun se meni ja leikki toisten kanssa.

Pepsille ja kelpoille tehtiin jäljet. Hyvin sammal maahan sai jäljen vaikka vähän jäinen olikin, nollan tienoilla liikuttiin. 5 keppiä, kun tila loppui. Kaikki löytyi kun maltoin vain jarruttaa riittävästi heti alusta asti. Usein Pepsillä siis eka on jäänyt. Yhdessä kohtaa lähti oikaisemaan, mutta korjasin linjan ( koska olisin joutunut itse tosi ryteikköön) mutta tämäkin oli heti kepiltä lähtiessä, eli seuraava olisi löytynyt kuitenkin.

Oonalle tein lyhyen ja yhdellä kepillä ja pimu veti sellaista kyytiä keppiä hakemaan ja olikin jo keppi suussa, mutta niin lyhyt ei riittänyt, vaan piti sitten jäljestää vähän enemmänkin. se keppi kyllä unohtui... Sitä sitten etsittiin..

Tämän jälkeen risteiltiin metsässä lenkki loppuun jo vähän hämärissä, mutta kyllä koirille kelpasi vapaa ilta, kun lähdimme sitten naapuriin herkuttelemaan :) Kiitos Titille&Jerkolle iltaseurasta :) Ruoka näytti hyvältä ja oli hyvää :) Ja tulihan niitä linnan juhlia sitten katsottua. Hyvä seura, niin ohjelmalta ei paljon vaadita ;)