Oonan päivästä ei voi sanoa, että nousujohtoinen, mutta vaikka se oli viimeisen radan alkaessa aika puhki, niin sieltä se virheetön rata vasta tuli. Se ei todellakaan ollut se sujuvin rata, se meni ensimmäisen radan piikkiin. Oona alkoi ennen viimeistä rataa vaatia vähän enemmän namia, haukkui paljon enemmän; räksytti minulle ja alkoi naksia ja roikkua taskussa hampailla.. Tätä en olekaan aikoihin siinä nähnyt, mutta lähtö kello 10.45 alkoi näkyä koirassa 18.30 tienoilla :/ Pitkä matka, kaksi rataa peräjälkeen, talvikeli, viileä maneesi, lämmin auto... Oonan numerot olivat 163 ja 169. Se lähti eka radalle toisiksi viimeisenä ja toiselle radalle viidentenä. Eikä tainnut mennä puolta tuntiakaan radan rakennuksessa, kun ne käänsivät sen ympäri. Minulle ei ehtinyt tulla sillä välin edes vessahätä! eli tosi nopeesti tuli toinen rata :P

Minna Räsänen oli pistänyt mielikuvitusta peliin ihan oikeesti. Puomin alla putki aika suorana, kepeiltä vietiin putkeen "taaksepäin" ja sitten pitikin saada koira puomille, kun se koira olikin puomin toisella puolella- josta useimmat selvisivät tyylikkäästi (itse en nähnyt kenenkään tekevän tässä virhettä)

Ensimmäinen rata meni meiltä sujuvimmin ja ainoastaan 2 hypyltä tuli rima alas. Liian aikaisin käyn ohjaamaan kolmoshypylle tai sitten käsi tulee liian alas. En ole vielä analysoinut videolta kumpaa se on. Voihan se olla, että se oli näitä kertoja, kun se vaan tulee alas. Oonalta siis loistava rata ja ajan alitus - 2,23. 

Tokalle radalle lähdettiin sitten heti kohta perään. Rata jokseenkin saman näköinen, pieniä muutoksia ja käännettynä :) Oonalle keppikulma aiheutti ongelmia, vaikka kuinka jäin vetämään sitä taakse, enkä mennyt puomin puolelta kuten moni muu teki. Linja oli koiralle suora, mutta nauhalta näkee, miten Oona bongaa jo toisen välin liian aikaisin, enkä minä tee mitään asialle. En tajua sitä takaa päin. Olisi pitänyt vetää enemmän vielä reunaa päin. Oona oli vauhdissa, se irtosi hyvin puomin ja kierrettävän hypyn jälkeen putkeen, joka menee puomin alla ja minä joudun pikkaisen koukkaamaan takana, koska puomin yli ei saa loikata. Oona lähti niin hyvin, ettei niin suurta koukkausta tullut kuin vähän tuumailin. Seuraavaan putkeen, A.n alla Oona vetääkin niin kovaa, että kuului tums ja se kääntyy takaisin (ei täältä pääse) Loppurata meni taas ihan hienosti, aikaahan noissa korjauksessa kuului, varsinki putkella, koska minä olin jo odottelemassa sitä aan ja renkaan puolessa välissä! Hieno Aan kontakti vielä takatassut esteellä ja etutassut maassa ja hienoa työtä loppuun asti. Tulos siis 20,85 ja näillä lukemilla 12. Sitten ehdittiin käydä koirien kanssa pidemmällä kävelyllä, vähän soitella, käydä kahvilla ennen kuin se viimeinen rata tuli. Iltakin oli jo pimentynyt siinä vaiheessa.

Hyppyradalla välistä veto onnistui hyvin, mutta töksähtelyä oli kolmoshypyn viennillä. Toisella käskyllä hyppää. Onneksi olin vielä hommassa mukana ja nykyisin käskykin tulee sieltä vahvistamaan nopeammin, eli ei tullut kieltäytymistä. Ei se kaikista siistein rata ollut, takaleikkauksella hoidin kaikki, mutta ratavirheitäkään ei tullut. Ihanneaika radalle oli 32 sekuntia, eikä se riittänyt kuin yhdelle koiralla, koko kolmosluokassa. :( Mutta ei se mikään ihan helppo rata taas ollut, jos Oonan kanssa kuitenkin yllettiin kolmossijalle.

Miten ne välistä vedot onnistuukin ja varsinkin ne seuraavalle hypylle viennit harjoituksissa niin hyvin.... *tuumailee*

Summarum sum: Kontaktit 6+6 Kaikki tehtiin ja selvästi. Vauhdissa ehkä toivomisen varaa, mutta virheet takana jo jokaisella kontaktilla. Yhdelläkään kontaktilla minä en ollut syhräämässä enkä näyttämässä kontakti osuutta. Kaikille kontaktin jälkeisille esteille minä olin edellä, juuri siitä syystä, ettei koira ryntää kontaktilta ennen kuin on lupa.

Oonakin pysyi lähdössä. Se on kyllä lähdössä jollakin, mutta käsken sen takaisin istumaan =) Muistan kehua koiraa kun se istuu siellä kahden esteen takana; käännyn "hieno tyttö" ja sitten lähtökäskyä!!

Että tälläinen reissu. Viikon päästä Kotkaan =)