No niin, syksyn toko koe kausi on sitten avattu ja EVL ykkösten metsästäminen jatkuu.. Kahta uupuu kuten ennenkin. Metsästetään myös sitä hyvää virettä kehässä, jolla näkyy se Oonan osaaminen.

Oona oli EVL:n ainoa koira. Paikallaolot meni häiriökoirien kanssa ok, vaikka toinen näistä makasi istumisen. Oona sitkeästi istui :) Pientä tepastelua, josta meni sitten puoli pistettä. Makuussa sitten jouduin antamaan toisen käskyn maahanmenoon ja pisteitä 8. Istumaan nousi ripeästi - suhteessa oonamaisuuteen ;)

Loput tehtiin yhtä putkeen. Kävi palkkaamassa paikallaolosta, kun Oona sitä tahtoi. Sen jälkeen otin koiran kontaktiin, joka olikin jälleen kerran aivan loistavaa. Se vaan ei ihan kestänyt koko seuraamista. Voi juku, että on pitkiä seuraamisia! Eli pitää muistaa treenata myös sitä hidasta että juoksua! .. myös pitkinä pätkinä...perusasentoja jäi tekemättä ja kaarroksia tuli noissa juoksu ja hidasosuuksissa. seuraaminen 7.

Tällä kertaa luoksetulo oli kiilattu seuraamisen ja idarin väliin. Luoksetulossa näkyi mahanmeno haluttomuus paljonkin, molemmissa jouduin antamaan kaksi käskyä, mutta itse luoksetulo oli reipas!!! Seisominen vähän meni pitkäksi. Luoksetulo 5

Idariin nyt siis vähän irroteltuna :) Seisominen ok, istuminen - rytmin muutoksella - ok, ja maahan - sen se istui. Idari 5

Ruutu 8,5. Merkille lähti huonosi, vai jopa toisella käskyllä.. ihmismuuria kohti. Oli kyllä hilputtamassa jo jonnekin muuallekin. Ehkä sanoin jotain ehkä en, mutta pysähtyi sitten hiippailujen jälkeen merkin piirettyyn ympyrään, juuri ja juuri.. ruutuun lähti kuin vanha kylmä diesel kone, mutta pääsi vauhtiin :) ja meni käskystä ruutuun maahan! sivulle tulo ok.

Ohjattu nouto 0. Ei onnistunut kokeessa peräjälkeen ja tätähän harjoiteltiin viikolla koulun pihalla! No ei se silloinkaan ihan ongelmitta mennyt. Silloin haetutin vasenta ja ruutu oli siellä houkuttimena. Eli vielä vaikeampana kun samalta merkiltä mentiin molempiin. Nythän lähetys oli ruudun merkiltä. Jäi haukkumaan oikealle käskyjä, annoin toisen ja annoin kolmannenkin ja kun luovutin, kääntyi vasemmalle ja haki keskimmäisen.... Tässä vaiheessa olin selkä koiraan ja Oona sitten juosta hölkytti miulle kapulaa ja kun ei kelvannut oikein rykäsi sen siihen, tos on. kumma ettei kelpaa!

Metallinouto 9. No melkein nolla, mutta kuitenkin 9. Lähti hyvin hakemaan mutta heitto meni sen verran laitaan linjalle, että oli jo ohittamassa estettä. Viime hetkessä valo syttyi ja koiran ilma muuttui, "hei toi hyppy pitää vielä hypätä". Siinä jo tuomarikin hiplaili nollaa ;) Mainio korjaus! Lapaistahan se sitä taas kanteli.

Tunnari 0. Taisi tulla se toinen kerta kun meni pipariksi. Koski omaan ensimmäiseksi, sitten lipoi pari muuta ja otti sitten kuitenkin oman. Just. No en vaivu paniikkiin, tällä vireellä näköjään tulee mitä sattuu ;)

Kaukot 0, 2 x maahanmenoihin tuplakäskyt ja yksi tupla istumiseen.

Yhteensä 161,5 pistettä ja koirakin pysyi aisoissa kokeen ajan. Meille ei oikein sovi, että katkaisen kontaktin Oonaan. Eli jos tuomari on juttelevaista sorttia, on Oona saatava käskyn alle. Muuten känkkäränkka pääsee välillä "vuotamaan"