Alunperin oli suunniteltu, että Pepsin agilityuran avaus ajoittuisi toukokuulle. Santulle on kuitenkin kesälle tiedossa kaikennäköistä ja lähikisat voivat mennä ihan muuhun kuin kisaamiseen.

Kotkasta oli hyvä sitten startata, koska mielen muutoksen jälkeen ne olivat seuraavat mahdolliset kisat :D Tarjolla oli kaksi agility rataa ja pojat vetivät ne vallan malliikkaasti.

Ensimmäisellä radalla 15, puomin kontaktin alastulo virhe ja loppusuoralla rima ja kielto. Vauhti oli kuitenkin erinomaista. Tältä radalta kummipoika Warma otti toisen nollavoittonsa :)

Toisella radalla tippuu harmittavasti ensimmäinen rima, mutta loppurata sujuu vauhdikkaasti ja virheettä, varsinkin kun peittää tuomarin näkölinjan (santun oma kommentti). Tällä vitosella pääsi toiseksi, vain yksi nolla tuli. Voittajan aika noin -15,95 (belgi) ja Pepsin -13,xx. Hyvä että saivat palkintosijan, sillä tuo ensimmäinen rima tietenkin harmittaa vähäsen, mutta palkintonsa kyllä ansaitsivat ;) - no ehkä olen vähän puolueellinen -

Positiivisinta oli kuitenkin se Pepsin vauhti ja se että se kuuntelee myös kisatilanteessa. Ja tosi hyvin Santtu pysyi koiran matkassa tai koira Santun ;) mutta hyvässä vauhdissa myös siis ohjaaja jo heti ensimmäisestä startista :D Hyvä pojat!!

Radat eivät olleet kovin helppoja, loogiset esteet eivät juurikaan olleet suoritusvuorossa, eikä vielä seuraavakaan looginen este. Paljon tuli hylkyjä esim ekalla radalla, kun monet saivat koiransa haltuun, ettei se menisi suoraa linjaa putkeen, mutta sitten koirat imaisi puomi, ja vielä olisi pitänyt kepeille saada. Kepit siis noin 180 asteessa suhteessa hyppyyn.

Loistavia ratoja siis tuloksen tehneiltä kuin myös upeita hylkyjä tehneiltä. Jos se koira nyt putken väärään päähän lipsahtaa, niin eihän se koira sitä huomaa edes ;)

Itse kävin vähän kokeilemassa, miltä se agility tuntuu nopean bordercollien kanssa. Kirsin & Keiran ensimmäinen rata päättyi 5 esteelle, kun ei 4 rimaa oli alhaalla ja A:lle mennessäkin ehti tulla pyörähdys ja Kirsi pisti pisteen tälle touhulle ja pyysi minua ohjaamaan toisen radan. Kirsi ei innostunut seuraavan radan pohjasta, joten kokeiltiin sitten tälläistä. Tiinalla on kunnon varustus mukana - kiitos Tiinalle lenkkareiden lainasta! - joten pääsin kunnon kengissä radalle :)

Mutta meni kuuluttaja Masakin hämilleen tästä ohjaajan vaihdosta :) :) :) Lähdimme vielä heti Santun ja Pepsin perään :D kun välissä ollut tolleri oli noussut ekalta radalta kakkosiin, onnea Ansalle & ohjaajalleen :D

Lähtö meni kyllä pipariksi, ei kuuluttajan takia, vaan jätin Keiran lähtöön ja palautin sen kerran jonka jälkeen neiti meinasi, että jos lähden nopeammin ehdin. No niinhän hän ehtikin. Ensimmäinen ja kolmasrima alas, kääntö kepeille ja sitten rupesi rata rullaamaan ja A:n jälkeen sitten mentiinkin :) Loistavasti typy teki muurilta käännöt ja sain takaisin reitille hmm.. 10 metrin päästä ;) siinä oli sellainen tykitettävä suora ;) puomille ja loppusuorakin onnistui. Takanta tuli yksi rima lisäksi, mutta muutoin ehjä rata sitten 3 esteen ;)

36 sekkaa ja hitsi että tuli kuuma! ei jäänyt paljon ihmettely aikaa sinne radalle :) Mut tosi kivaa oli :)